18 Eylül 2009

Siz Blogger kullanıcılarının tavsiye ve istekleri doğrultusunda Blogger hizmetlerini geliştirmeye devam ediyor. Daha önce Blogger'ın İstenen Etiketleri Listeleme ve Etiket Bulutu gibi yeni özelliklerinden bahsetmiştim. Şimdi de sıra yeni bir özellikte. Bir çok blogda görebileceğiniz "Devamını Oku" özelliği bildiğiniz gibi, kullanılan temalara eklenen bazı kodlar ile sağlanıyordu. Blogger, kullanıcıları tarafından çokça talep edilen bu özelliği sonunda tüm blog kullanıcılarının hizmetine sundu.

Öncelikle bu özelliğin henüz farkında olmayan kullanıcılar varsa hemen Ayarlar kısmında Temel Ayarlar sekmesinde yer alan Genel Ayarlarlarını kontrol etsin. Yayın düzenleyicisi seçin kısmını Güncellenmiş düzenleyici olarak değiştirin.

Bu değişikliğin ardından yeni bir kayıt girmek istediğiniz de yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi "Atlama Aralığı Ekle" şeklinde bir ek tuş göreceksiniz. Bu tuşu kullanarak yazılarınıza Atlama Aralığı Ekleyebilirsiniz. (Devamını Oku ekleyebilirsiniz)
Eğer Güncellenmiş düzenleyici seçeneği ile yeni kayıt oluşturduğunuzda karşınıza yukarıdaki resim gibi bir panelin gelmesini istemiyorsanız, ve buna karşın devamını oku özelliğini kullnamak istiyorsanız, yazızın görüntülenmemesini istediğiniz kısmının başına  html düzenle modunda iken <!--more--> kodunu ekleyebilirsiniz.


Görüntülenmesini istediğiniz bölümden sonra yazının devamını isteyenlerin okuması için kayıt sayfası bağlantı metninizi kendiniz düzenleyebilirsiniz. Yukarıdaki resimde de görüleceği gibi Yerleşim, blog kayıtları seçeneklerini takip edin ve bağlantı mentinizi düzenleyin.

Tüm bunları yaptıktan sonra yazının sol alt köşesinde devamını oku ibaresi çıkacaktır. Biraz geç kalınmış olsa da yeni blogcular için çok önemli bir kolaylık...

Hepinize kolay gelsin...

Kaynaklar:  BB , BD , GS
Yorum
Admin dedi ki...
Eklemeleri güzel oldu ama otomatik olan daha rahat gelir çoğumuza :) teşekkürler..
Sade dedi ki...
Kullanmak isteyenler zaten farklı yöntemlerle kullanmaya başlamışlardı devamını oku özelliğini ancak yeni başlayanlar için çok güzel, kullanışlı ve kolay bir seçenek...
Adsız dedi ki...
merhaba
bu ayarları yaptım.
Blogger default teması ilk seçildiğinde sorunsuz çalışıyor. Sisteme yeni tema ekleyince bu özellik kayboluyor
Sonrasınde tekrar blogger ın kendi temasına dönseniz bile sonuç değişmiyor

3-4 adet yeni blog açıp denedim
sonuç hepsinde aynı

standart dışı denediğim tema sayısı da fazla
hepsinde sonuç aynı

teşekkürler
Sade dedi ki...
Bahsettiğiniz durum hazır temalarda gerekli kodların eksikliğindne kaynaklanıyor. Bir nevi eski teknoloji ürünü olma sebebi!

Hazır temalar için Blogger'ın Devamını Oku özelliğini blogunuza nasıl adapte edebileceğinizi sizin için anlattım. Detaylı anlatım için; Hazır Temalar için Devamını Oku yazısını ziyaret edebilirsiniz.
OzturkLeyla dedi ki...
ben yapıyorum fakat hala yazımı kesmiyor :(